Danie smaczne i delikatne. O dużych walorach odżywczych. Pulpeciki rozpływają się w ustach, a warzywa dodają całości koloru i smaku. Danie polecane dla każdego, na każdą okazję.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Seler
Cebulę drobno siekamy i szklimy na maśle. Do cielęciny dodajemy tartą bułkę, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy, wodę oraz cebulę.
Z mięsa cielęcego formujemy pulpeciki, obtaczając każdy w mące.
Obieramy warzywa, kroimy w kostkę i gotujemy w słonej wodzie i odcedzamy. Do wywaru dodajemy pulpety.
Gotujemy wszystko przez 15 minut. Mięso podajemy z ugotowanym ryżem, razem z sosem i warzywami. Dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-02-03 15:51:00
Pulpeciki w sosie warzywnym to pyszne danie.
Odpowiedz