Rozpływający się w ustach makaron z pieczarkami w kremowym sosie Alfredo to pomysł na ekspresowy obiad – jego przygotowanie zajmuje około 15 minut! Jeśli chcemy nadać daniu dodatkowego koloru, można je posypać posiekaną natką pietruszki.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Pieczarki umyć i pokroić w grubsze plastry.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pieczarki i smażyć, aż odparuje z nich woda. Pod koniec smażenia posolić.
Czosnek drobno posiekać. Na drugiej, większej patelni rozgrzać masło. Dodać czosnek i granulowaną cebulę. Chwilę smażyć razem, a następnie dodać śmietankę i parmezan. Podgrzewać do powstania gładkiego sosu. Doprawić solą i białym pieprzem.
Do sosu dodać makaron, wymieszać, a następnie pieczarki. Przełożyć na talerze i serwować.
Dodaj komentarz