Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg ziemniaków
  • 2-3 cebule
  • 1 laska kiełbasy
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 papryka
  • Papryka ostra mielona
  • Tymianek
  • Gałka muszkatołowa mielona
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę w plastry.



Krok 2

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę razem z kiełbasą i podsmażyć.



Krok 3

Ziemniaki pokroić w dość cienkie plasterki i również wrzucić na patelnię. Wymieszać.



Krok 4

Dusić pod przykryciem przez 15-20 minut mieszając od czasu do czasu.



Krok 5

Dodać pokrojoną w paski paprykę, wymieszać i smażyć na małym ogniu kilka minut.



Krok 6

Dodać przyprawy, wymieszać i smażyć wszystko razem jeszcze przez około 2-3 minuty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.