Miękkie, rozpływające się w ustach bitki wołowe w aromatycznym sosie. Tradycyjny smak, który idealnie komponuje się zarówno z kaszą, jak i ziemniakami. Rewelacyjnie sprawdzą się jako niedzielny obiad dla rodziny!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Mięso kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Rozbijamy na cienkie kotlety, a następnie doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem i papryką.
Mięso obtaczamy w mące i obsmażamy z obu stron na średnim ogniu.
Kroimy cebulę w piórka, a paprykę w kostkę i dodajemy do mięsa. Całość zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i dusimy, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby zagęszczamy 1 łyżką mąki.
Podajemy z ziemniakami. Możemy dodać ulubione warzywa (papryka, kukurydza, itp.) i przyozdobić natką pietruszki.
Dodaj komentarz