Zapiekanka z bakłażanem i pomidorami

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 3 pomidory
  • 200 g tartej mozzarelli Mlekpol
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Bakłażana pokrój w plastry, posól i odstaw na 10 minut, aby puścił sok. Opłucz i osusz.



Krok 2

Na oliwie podsmaż bakłażana i pomidory.



Krok 3

Układaj warstwami w naczyniu żaroodpornym: bakłażany, pomidory i mozzarellę. Piecz w 180°C przez 20-25 minut. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.