Deser jogurtowo-owocowy z herbatnikami

Deser jogurtowo-owocowy z herbatnikowym spodem jest idealnym połączeniem zdrowia i słodkości.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Truskawki

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 250 ml śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • - opakowanie herbatników
  • - jogurt naturalny gęsty
  • - truskawki
  • - borówki
  • - listki mięty do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Herbatniki kruszymy na małe kawałki, kilka z nich zostawiamy do dekoracji.



Krok 2

Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno



Krok 3

Do wysokich szklanek wsypujemy pokruszone herbatniki, nakładamy na nie warstwę ubitej śmietanki Łaciatej.



Krok 4 

Na warstwę ubitej śmietanki Łaciatej układamy kolejno pokrojone truskawki, warstwę jogurtu naturalnego, borówki. Całość zakrywamy ubitą śmietanką Łaciatą oraz truskawkami. Dekorujemy pozostałymi pokruszonymi herbatnikami oraz listkiem mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.