Deser jogurtowo-owocowy z herbatnikami

Deser jogurtowo-owocowy z herbatnikowym spodem jest idealnym połączeniem zdrowia i słodkości.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Truskawki

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 250 ml śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • - opakowanie herbatników
  • - jogurt naturalny gęsty
  • - truskawki
  • - borówki
  • - listki mięty do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Herbatniki kruszymy na małe kawałki, kilka z nich zostawiamy do dekoracji.



Krok 2

Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno



Krok 3

Do wysokich szklanek wsypujemy pokruszone herbatniki, nakładamy na nie warstwę ubitej śmietanki Łaciatej.



Krok 4 

Na warstwę ubitej śmietanki Łaciatej układamy kolejno pokrojone truskawki, warstwę jogurtu naturalnego, borówki. Całość zakrywamy ubitą śmietanką Łaciatą oraz truskawkami. Dekorujemy pozostałymi pokruszonymi herbatnikami oraz listkiem mięty.



Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.