Masło ziołowe

Masło ziołowe to pomysł na ciekawe urozmaicenie kanapek. Proste w przygotowaniu i smaczne.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g masła
  • 4-6 łyżek drobno posiekanych świeżych ziół (mieszanka lub jeden rodzaj)
  • sól czosnkowa

Przygotowanie

Krok 1

Drobno posiekane świeże zioła i ucieramy w misce z naturalnym masłem.



Krok 2

Wstawiamy do lodówki na 15 minut.



Krok 3

Masło ziołowe podajemy w miseczce. Może być przechowywane w lodówce w zamkniętym szczelnie słoiku.



Wskazówki

Świetnie smakuje z grzankami, jest też tradycyjnie podawane do pieczonych mięs.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.