Deser wiśniowy

Smaczny deser z wiśni i bitej śmietany - na pewno nie rozczaruje Twoich gości.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 ml szklanki śmietanki Łaciata 30% (schłodzonej)
  • 200 g musu wiśniowego (dżemu wiśniowego)
  • 250 g wiśni

Przygotowanie

Krok 1

W słoiczkach wykładamy warstwę dżemu wiśniowego lub musu z wiśni. Mus możemy przygotować sami blendując 200g wydrylowanych wiśni.



Krok 2

W osobnej misce ubijamy śmietankę Łaciatą na sztywno.



Krok 3

Na spodnią warstwę układamy ubitą śmietankę Łaciatą. Pozostawiamy na około 30 min w lodówce w celu schłodzenia.



Krok 4

Przed podaniem dekorujemy świeżymi wiśniami, możemy też posypać wiórkami czekolady.



Wskazówki

Śmietankę schłodzić minimum 12 h w temperaturze poniżej 6°C.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.