Deser z pianką z galaretki i mleka

Autor:

Ania321

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 szkl. mleka Łaciate 3,2%
  • 20 dag winogrona białego

Przygotowanie

Krok 1

Żółtą galaretkę rozpuścić w 450 ml wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia, a następnie wlać do czterech pucharków po 3 łyżki galaretki. Wrzucić winogrona. Wstawić pucharki do lodówki, aby galaretka stężała. Resztę galaretki pozostawić w temperaturze pokojowej.



Krok 2

Czerwoną galaretkę rozprowadzić w pół szklanki wrzącej wody. Odstawić do przestygnięcia. Wlać do czerwonej galaretki szklankę mocno schłodzonego mleka. Wstawić do lodówki na 5 minut.



Krok 3

Miksować galaretkę z mlekiem około 10 minut, aż zacznie tężeć. Następnie szybko rozłożyć do pucharków. Wstawić do lodówki. Gdy pianka stężeje, ułożyć na niej pokrojone na połówki winogrona, Zalać resztą żółtej galaretki i odstawić do lodówki do stężenia.



Krok 4

Gdy pianka stężeje, ułożyć na niej pokrojone na połówki winogrona, Zalać resztą żółtej galaretki i odstawić do lodówki do stężenia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.