Żółtą galaretkę rozpuścić w 450 ml wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia, a następnie wlać do czterech pucharków po 3 łyżki galaretki. Wrzucić winogrona. Wstawić pucharki do lodówki, aby galaretka stężała. Resztę galaretki pozostawić w temperaturze pokojowej.
Czerwoną galaretkę rozprowadzić w pół szklanki wrzącej wody. Odstawić do przestygnięcia. Wlać do czerwonej galaretki szklankę mocno schłodzonego mleka. Wstawić do lodówki na 5 minut.
Miksować galaretkę z mlekiem około 10 minut, aż zacznie tężeć. Następnie szybko rozłożyć do pucharków. Wstawić do lodówki. Gdy pianka stężeje, ułożyć na niej pokrojone na połówki winogrona, Zalać resztą żółtej galaretki i odstawić do lodówki do stężenia.
Gdy pianka stężeje, ułożyć na niej pokrojone na połówki winogrona, Zalać resztą żółtej galaretki i odstawić do lodówki do stężenia.
Dodaj komentarz