Dietetyczna rolada z kurczaka ze szpinakiem

Pyszne, delikatne mięso z kurczaka w formie rolady ze szpinakiem. Dietetyczne, bez tłuszczu i nadmiaru przypraw. Idealne dla dzieci i osób dbających o sylwetkę.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 300 g szpinaku
  • 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Filet z kurczaka rozcinamy tak, aby powstał jeden duży płat, a następnie lekko go rozbijamy.



Krok 2

Szpinak wrzucamy na minutę na wrzątek, po czym odcedzamy. Przyprawiamy czosnkiem przeciśniętym przez praskę.



Krok 3

Szpinak układamy na płacie mięsa, posypujemy lekko solą, zwijamy w roladę i spinamy.



Krok 4

Tak przygotowaną drobiową roladę umieszczamy w garnku o grubym dnie. Dolewamy bulion do ½ wysokości rolady i całość gotujemy, aż mięso będzie miękkie, obracając je od czasu do czasu, aby wyschło od góry.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.