Pyszne, delikatne mięso z kurczaka w formie rolady ze szpinakiem. Dietetyczne, bez tłuszczu i nadmiaru przypraw. Idealne dla dzieci i osób dbających o sylwetkę.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Filet z kurczaka rozcinamy tak, aby powstał jeden duży płat, a następnie lekko go rozbijamy.
Szpinak wrzucamy na minutę na wrzątek, po czym odcedzamy. Przyprawiamy czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Szpinak układamy na płacie mięsa, posypujemy lekko solą, zwijamy w roladę i spinamy.
Tak przygotowaną drobiową roladę umieszczamy w garnku o grubym dnie. Dolewamy bulion do ½ wysokości rolady i całość gotujemy, aż mięso będzie miękkie, obracając je od czasu do czasu, aby wyschło od góry.
Dodaj komentarz