Surówka z kapusty pekińskiej

Danie: Sałatki, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Sałatki, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 nieduża kapusta pekińska,
  • 1 czerwona cebula,
  • 5 płatów marynowanej papryki,
  • 3 rzodkiewki,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sól i czarny pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Liście kapusty umyć i poszatkować. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, dodać drobno pokrojoną rzodkiewkę i wszystkie składniki wymieszać. Surówkę posolić, oprószyć pieprzem, wlać olej, sok z cytryny, dodać majonez dokładnie wymieszać. Surówkę wstawić na pół godziny do lodówki, by smaki się połączyły.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.