Nadziewane pieczarki

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 4 duże pieczarki
  • 100g fileta z indyka
  • 4 łyżki kaszy gryczanej
  • 1/2 kulki mozzarelli Mlekpol
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • masło
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę gryczaną gotujemy. Z pieczarek usuwamy ogonki. Filet z indyka kroimy w drobną kostkę, podobnie jak ogonki.



Krok 2

Mozzarelle ścieramy i dodajemy do ugotowanej kaszy, pokrojonego indyka i ogonków z pieczarek.



Krok 3

Wymieszane składniki doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi, mieszamy i nakładamy do kapeluszy. Na każdy kładziemy plasterek masła.



Krok 4

Całość posypujemy pieprzem i posiekaną natka pietruszki. Zabijamy w folię aluminiową i grillujemy przez pół godziny na średnio rozgrzanym grillu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.