Dietetyczne kiełbaski z indykiem i pieczarkami

Ciekawy sposób na domowe kiełbaski, które posmakują każdemu. Bez chemii, bez sztucznych dodatków, zdrowe, dietetyczne i pyszne.

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g mielonego mięsa z indyka
  • - 3 łyżki chrzanu
  • - 3 łyżki majeranku
  • - 1 łyżka soli
  • - ½ łyżeczki pieprzu
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 100 g pieczarek
  • - jelita do kiełbas
  • - tymianek do dekoracji
  • - oliwa do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki dokładnie myjemy i bardzo drobno kroimy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki.



Krok 2

Następnego dnia przygotowane mięso przekładamy w jelita, skracamy w odpowiednich miejscach i całość gotujemy przez ok. 40 minut.



Krok 3

Przed podaniem podsmażamy kiełbaski na patelni. Dekorujemy tymiankiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.