Dip do ziemniaków i potraw z grilla

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 l wywaru z włoszczyzny
  • 500 ml jogurtu Augustowskiego naturalnego
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka świeżych posiekanych ziół
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki śmietanki 36% Łaciatej
  • 100 ml gorącej wody

Przygotowanie

Przygotowanie:

Wymieszać wywar z włoszczyzny (w temp. pokojowej) z jogurtem, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, posiekanymi ziołami i 4 łyżkami śmietanki. Podawać z grillowanymi warzywami, mięsem, ziemniakami z piekarnika.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.