Szaszłyki z mięsa mielonego i papryki

Inne od standardowych, ale równie ciekawe szaszłyki, które idealnie sprawdzą się podczas imprezy grillowej. W roli głównej tym razem mięso mielone i pulpeciki.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez laktozy

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • ½ łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 natka pietruszki
  • 1 papryka czerwona
  • 1 puszka ananasa

Przygotowanie

Krok 1

Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzami, czosnkiem. Dodajemy natkę pietruszki i wyrabiamy. Formujemy kulki, które następnie lekko obgotowujemy w wodzie (nie muszą być całkiem ugotowane - dojdą na grillu).



Krok 2

Paprykę i ananasa kroimy w kostkę.



Krok 3

Na szaszłyki nabijamy pulpeciki mięsne, kawałki papryki i ananasa. Grillujemy na rozgrzanym ruszcie. Podajemy posypane natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.