Deser lodowy z orzechami i owocami

Orzechy włoskie zawierają wielonienasycone kwasy tłuszczowe, warto zatem dodawać je do lodów.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy, Truskawki

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 100 g truskawek
  • - opakowanie lodów czekoladowych
  • - syrop czekoladowy
  • - ok 100 g orzechów włoskich
  • - 300 ml Śmietanki Łaciatej 36% (schłodzonej)

Przygotowanie

Krok 1

Obierz i opłucz truskawki.



Krok 2

Weź kilka łyżek lodów i zmiksuj z pokrojonymi truskawkami.



Krok 3

Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubij na sztywno. Potem do pucharków wkładaj zamrożone lody, orzechy włoskie, porcję ubitej śmietanki Łaciatej i polej wszystko syropem czekoladowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.