Domowa Tarta

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • Spód : średnie opakowanie herbatników 100 g,
  • pół kostki masła,
  • Masa : Śmietanka 30 % Łaciata,
  • Ser Mascarpone Mlekpol,
  • Posypka :
  • Czekolada - pół kostki białej oraz pół kostki ciemnej

Przygotowanie

Krok po Kroku ;)

Ciastka / herbatniki kruszymy na piasek.Dodajemy wcześniej roztopione masło (ostudzone) i robimy mokry piasek .Dajemy na spód od tatry (blaszki) i do lodówki na około 15 min,w tym czasie ubijamy śmietankę dobrze schłodzoną dodajemy serem mieszamy wszystko. Mase wykładamy na schłodzony spód,posypujemy startą czekoladą i do lodówki na minimum 3 godziny. Gotowe! Szybko,tanio,zdrowo i pysznie ;)





Wskazówki

Zimna śmietana to podstawa dobrze ubitej śmietanki ! Czyli naszego kremu ;)

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.