Domowe oliwy smakowe

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 litry oliwy dobrej jakości

Oliwa ziołowa:

  • 1 pęczek świeżej bazylii
  • 1 pęczek świeżego tymianku
  • 1 pęczek kolendry
  • 3 plastry cytryny

Oliwa pikantna:

  • 8 papryczek chilli
  • 10 ząbków czosnku
  • 1 saszetka kolorowego pieprzu

Przygotowanie


Butelki dokładnie wyparzyć i osuszyć w piekarniku. Zioła włożyć do butelki, dodać cytrynę i zalać oliwą. Do drugiej butelki wrzucić rozmiażdżony lekko czosnek, ziarenka pieprzu i papryczki, zalać oliwą. Oliwy odstawić w ciemne miejsce na tydzień.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.