Gryczane grissini

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g mąki gryczanej
  • 150 g mąki orkiszowej
  • 4 łyżki ziół dalmatyńskich
  • 7 g drożdży suszonych
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 łyżki ziaren sezamu
  • szklanka wody

Przygotowanie

Przygotowanie:

Zmieszać mąkę gryczaną i orkiszową, dodać drożdże i zioła dalmatyńskie. Dodać szklankę letniej wody i oliwę, połączyć ciasto. Ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na około 45 minut.
Ponownie zagnieść ciasto i zrolować grossini. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spryskać wodą, posypać sezamem i piec w 180 °C przez 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.