Surówka z dyni, jabłek i brukwi

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 15 dag dyni Hokkaido
  • 15 dag brukwi
  • 1 jabłko
  • ⅓ papryki zielonej
  • ⅓ papryki czerwonej
  • ¼ pęczka szczypiorku
  • 2 ogórki kiszone
  • ½ czerwonej cebuli
  • 2-3 łyżki majonezu light
  • Sok z cytryny
  • Cukier
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Brukiew i dynię obrać ( z dyni usunąć miąższ z pestkami), zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli.



Krok 2

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie słupki.



Krok 3

Szczypiorek i cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w kosteczkę.



Krok 4

Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku. Wymieszać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.