Dressing z awokado z limonką i kolendrą

Jeśli znudziły już Was sałatki polane klasycznym winegretem lub sosem czosnkowym, dzisiejsza propozycja z pewnością pozytywnie Was zaskoczy - jogurtowy dressing z awokado z limonką i kolendrą. Idealnie kremowy sos o niesamowitym, bogatym smaku. Porcja dressingu starczy na dwie sałatki.

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Bez glutenu

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 150 ml jogurtu naturalnego Mlekpol,
  • - ½ dojrzałego awokado,
  • - sok z 1 limonki,
  • - garść kolendry,
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • - 2 ząbki czosnku,
  • - 2 łyżki octu jabłkowego,
  • - 1 łyżeczka syropu klonowego,
  • - sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić na mniejsze kawałki.



Krok 2

Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Kolendrę bardzo drobno posiekać.



Krok 3

W pojemniku blendera umieścić wszystkie składniki (oprócz kolendry) i zmiksować na gładko. Dodać kolendrę i krótko zmiksować, tak, by zioło nie zostało w całości zblendowane.



Krok 4

Doprawić do smaku solą i ewentualnie sokiem z limonki lub syropem klonowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.