Jeśli znudziły Ci się już sałatki polane klasycznym winegretem lub sosem czosnkowym, dzisiejsza propozycja z pewnością pozytywnie Cię zaskoczy!
Jogurtowy dressing z awokado, limonką i kolendrą. Idealnie kremowy sos o niesamowitym, bogatym smaku. Porcja dressingu starczy na całe dwie sałatki.
Danie: Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Bez glutenu
Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój na mniejsze kawałki.
Czosnek obierz i pokrój w plasterki. Kolendrę bardzo drobno posiekaj.
W pojemniku blendera umieść jogurt, awokado, sok z limonki, oliwę, czosnek, ocet, syrop klonowy i sól. Zmiksuj na gładko. Dodaj posiekaną kolendrę i jeszcze raz krótko zmiksuj.
Dopraw do smaku solą i ewentualnie dodatkowym sokiem z limonki lub syropem klonowym. Smacznego!
Dodaj komentarz