Jeśli znudziły już Was sałatki polane klasycznym winegretem lub sosem czosnkowym, dzisiejsza propozycja z pewnością pozytywnie Was zaskoczy - jogurtowy dressing z awokado z limonką i kolendrą. Idealnie kremowy sos o niesamowitym, bogatym smaku. Porcja dressingu starczy na dwie sałatki.
Danie: Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Bez glutenu
Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić na mniejsze kawałki.
Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Kolendrę bardzo drobno posiekać.
W pojemniku blendera umieścić wszystkie składniki (oprócz kolendry) i zmiksować na gładko. Dodać kolendrę i krótko zmiksować, tak, by zioło nie zostało w całości zblendowane.
Doprawić do smaku solą i ewentualnie sokiem z limonki lub syropem klonowym.
Dodaj komentarz