Krem szpinakowo-ziemniaczany

Smaczna i prosta w przygotowaniu zupa szpinakowa z dodatkiem sporej ilości ziemniaków i pietruszki. Lekko słodkawa w smaku. Pyszna.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 ćwiartka z kurczaka
  • - 400 g szpinaku
  • - 4 ziemniaki
  • - 4 pietruszki
  • - 1 seler
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 pęczek natki pietruszki
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu
  • - 1 łyżka ziół prowansalskich

Przygotowanie

Krok 1

Ćwiartkę z kurczaka dokładnie myjemy i umieszczamy w garnku z bulionem. Gotujemy ok. 20 minut.



Krok 2

Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, pietruszkę i seler dodajemy do mięsa. Gotujemy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do garnka.



Krok 3

Kiedy warzywa zmiękną, do garnka dodajemy szpinak i posiekaną natkę pietruszki, a także przyprawy.



Krok 4

Gotujemy ok. 5 minut, po czym wyjmujemy mięso, a zupę lekko blendujemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.