Drobiowe pulpeciki z dynią, kabaczkiem i marchewką

Autor:

agatab

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

SKŁADNIKI

  • 65 dkg mielonego fileta z kurczaka
  • 100 g dyni (obranej i wydrążonej)
  • 100 g kabaczka (obranego i wydrążonego)
  • 2 jajka
  • mała marchewka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • przyprawa do dań Kucharek

  • .

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki łączymy razem i dokładnie wyrabiamy. Z powstałej masy formujemy pulpeciki i gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie z dodatkiem masła lub oleju.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.