Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Liście kapusty gotować przez 1 minutę w osolonej wodzie, osączyć. Marchewkę i kalarepkę obrać, razem z papryką i chlebem bez skórki pokroić w drobną kosteczkę. Por oczyścić, umyć, pokroić w krążki. Dodać jajko, starty ser, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Filety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem przez folię. Natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, posmarować musztardą, ułożyć liście kapusty.
Na przygotowane mięso z kapustą wyłożyć nadzienie i zrolować.
Następnie obwiązać bawełnianą nicią lub spiąć wykałaczkami, włożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć ostrą papryką i skropić olejem. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec około 40-45 minut.
W taki sam sposób można przygotować roladki z mięsa wieprzowego.
Dodaj komentarz