Drobiowe roladki z warzywami

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-4 liście kapusty włoskiej
  • Kawałek marchewki
  • 0,4 kalarepki
  • 0,4 papryki czerwonej
  • Kawałek pora
  • 0,5 kromki chleba tostowego
  • 1 małe jajko
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • Szczypta mielonej ostrej papryki
  • 2 łyżki oleju
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Liście kapusty gotować przez 1 minutę w osolonej wodzie, osączyć. Marchewkę i kalarepkę obrać, razem z papryką i chlebem bez skórki pokroić w drobną kosteczkę. Por oczyścić, umyć, pokroić w krążki. Dodać jajko, starty ser, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.





Krok 2

Filety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem przez folię. Natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, posmarować musztardą, ułożyć liście kapusty.





Krok 3

Na przygotowane mięso z kapustą wyłożyć nadzienie i zrolować.





Krok 4

Następnie obwiązać bawełnianą nicią lub spiąć wykałaczkami, włożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć ostrą papryką i skropić olejem. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec około 40-45 minut.





Wskazówki

W taki sam sposób można przygotować roladki z mięsa wieprzowego.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.