Pasztet z drobiu

Pasztet z drobiu z tego przepisu smakuje wyśmienicie i jest pysznym dodatkiem do kanapek i warzyw. Jest prościutki w wykonaniu, a bije na głowę te sklepowe.

Danie: Kolacja

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Kolacja

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g filetów z kurczaka
  • -100 g wątróbki z drobiu
  • - 2 jajka
  • - 100 ml mleka
  • - 1 bułka
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 1 cebula
  • - 1 łyżka przyprawy do gyrosa
  • - 3 łyżki oleju
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 2 łyżki majeranku

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Filet kroimy na kawałki, posypujemy przyprawą i smażymy na oleju z posiekaną cebulą, czosnkiem i majerankiem. Dodajemy wątróbkę, podsmażamy przez 5 minut i studzimy.



Krok 2

Dodajemy żółtka i namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę. Wszystko mielimy w maszynce i mieszamy z pianą z białek.



Krok 3

Masę doprawiamy i umieszczamy w formie keksowej. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.