Dynia w cieście

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 400 g dyni hokkaido,,
  • 3 jajka,,
  • 3 łyżki mleka,,
  • 3 łyżki sera żółtego,,
  • sól,,
  • pieprz,,
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie

Krok 1

Dynię kroimy w plastry i układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez 20 minut. Studzimy, obieramy ze skóry i kroimy w grubszą kostkę.Jajka miksujemy z mlekiem, dodajemy starty na tarce o dużych oczkach ser żółty i wszystko mieszamy z kostkami dyni. Całość doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do natłuszczonej masłem foremki o średnicy 20 cm wykładamy masę dyniową i wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.