Sałatka z fasolką azuki

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ szkl. fasolki azuki
  • ½ szkl. kukurydzy konserwowej
  • 1 czerwona cebula
  • ½ marchewki
  • ½ pietruszki
  • 2 jajka
  • 1-2 ogórki kiszone
  • 1-2 łyżki majonezu light
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypiorek

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę namoczyć na 2-3 godziny, następnie zmienić wodę na świeżą, dodać odrobinę soli i ugotować, osączyć, ostudzić.



Krok 2

Cebulę obrać i drobno posiekać.



Krok 3

Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na kratce.



Krok 4

Obraną marchewkę i pietruszkę ugotować (w rosole) lub w wodzie, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 5

Kiszone ogórki pokroić w kostkę.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać osączoną kukurydzę, połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.