Dutch baby, czyli pieczone naleśniki

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • pół szklanki mąki pszennej,
  • pół szklanki pełnego mleka Łaciate 3,2%,
  • 4 łyżki cukru ,
  • 2 jajka,
  • łyżka masła Łaciate,
  • cukier puder do oprószenia,
  • owoce,

Przygotowanie

Krok 1

Do naczynia wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, cukier, wlewamy mleko Łaciate. Miksujemy na jednolitą masę.



Krok 2

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni, gazowy 220. Wstawiamy patelnię do nagrzania.



Krok 3

Gdy piekarnik jest rozgrzany, wyjmujemy gorącą patelnię. Wkładamy masło Łaciate, rozprowadzamy je kulistym ruchem po dnie i brzegach, a gdy się rozpuści, wlewamy ciasto.



Krok 4

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 7-15 min. Naleśnik jest gotowy jak jest zrumieniamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.