Danie: Zupy, Kolacja, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia
Z dyni wydrążyć miąższ, oczyścić z pestek, pokroić w grubą kostkę. Obrane ziemniaki i cukinię pokroić w kawałeczki. Czosnek i cebulę drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić mięso mielone. Doprawić pieprzem, solą i majerankiem. Mięso z piersi indyka pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej patelni, doprawić cynamonem. Mięso przełożyć do garnka. Dodać czosnek, cebulę i ziemniaki. Wlać bulion.
Gdy zawrze, zmniejszyć płomień, gotować 10 minut. Dołożyć dynię oraz cukinię. Dusić razem 10 minut. Pod koniec wlać mleko. Podawać z grzankami czosnkowymi.
Dodaj komentarz