Składniki:

  • -1 kalafior
  • - 50 g otrębów pszennych
  • - 1 jajko
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka cukru
  • - 50 g masła
  • - 2 łyżki mąki

Przygotowanie

Krok 1

Kalafior myjemy, czyścimy i obgotowujemy w garnku z osoloną wodą.



Krok 2

Z masła, mąki i otrębów przygotowujemy zasmażkę, podsmażając wszystko krótko na patelni. Zasmażkę rozprowadzamy gorącym wywarem z ugotowanego kalafiora. Dodajemy całość do zupy i gotujemy przez 10 minut.



Krok 3

Doprawiamy do smaku solą i cukrem, następnie rozprowadzamy rozmąconym jajkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.