Zupa kalafiorowa z otrębami

Zupa kalafiorowa z otrębami to smaczne i bardzo zdrowe danie polecane dla każdego. Idealnie nadaje się na obiad z rodziną. Może być również serwowana na spotkaniach ze znajomymi.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • -1 kalafior
  • - 50 g otrębów pszennych
  • - 1 jajko
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka cukru
  • - 50 g masła
  • - 2 łyżki mąki

Przygotowanie

Krok 1

Kalafior myjemy, czyścimy i obgotowujemy w garnku z osoloną wodą.



Krok 2

Z masła, mąki i otrębów przygotowujemy zasmażkę, podsmażając wszystko krótko na patelni. Zasmażkę rozprowadzamy gorącym wywarem z ugotowanego kalafiora. Dodajemy całość do zupy i gotujemy przez 10 minut.



Krok 3

Doprawiamy do smaku solą i cukrem, następnie rozprowadzamy rozmąconym jajkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.