Dyniowa pychotka

Autor:

Lidka Jolanta

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 125 g dyniowego purée
  • skórka z 1 cytryny
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g przesianej mąki
  • 2 duże jajka
  • 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
  • 200 g cukru
  • 200 g masła ŁACIATE

Przygotowanie

Krok 1

Kawałki dyni piec w piekarniku w 180 st. przez 30 minut, następnie zmiksować . Rozpuścić masło dodać cukier i c. waniliowy.Do rozpuszczonego masła dodać purée dyniowe, żółtka i starta skórkę z cytryny. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ubić białka dodać do reszty ciasta i delikatnie wymieszać. Piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku około 40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.