Dyniowe babeczki

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 700 g miąższu z dyni
  • 500 g mąki pszennej
  • 5 jajek
  • 300 g cukru trzcinowego
  • 160 ml oleju
  • 120 g orzechów włoskich
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli

Przygotowanie

Przygotowanie dyni...

Miąższ z dyni ścieramy na tarce o małych oczkach.





Robimy ciasto...

Do przygotowanej dyni dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy łyżką.





Pieczemy...

Tak przygotowanym ciastem napełniamy foremki do babeczek i pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku do 200 stopni C około 20 min.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.