Sałatka ziemniaczana z fasolą

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 80 dag ugotowanych ziemniaków
  • 30 dag fasoli Jaś
  • 1 cebula
  • 1 łyżka octu
  • ½ szkl. majonezu
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obrać i pokroić w kostkę.



Krok 2

Pół szklanki wody z octem, odrobiną soli, cukru i pieprzu zagotować. Gorącym płynem sparzyć pokrojoną cebulę, osączyć, ostudzić.



Krok 3

Fasolkę zamoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować, osączyć, ostudzić.



Krok 4

Ugotowane ziemniaki pokroić w dosyć dużą kostkę.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, dodać natkę pietruszki i szczypiorek, przyprawić do smaku solą pieprzem i cukrem, wymieszać.



Wskazówki

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.