Dyniowe płatki jaglane z pieczonymi jabłkami

Autor:

Iwona Chmiel

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 200 ml mleka kokosowego
  • 80 g puree z dyni
  • 40 g płatków jaglanych
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 2 jabłka
  • 1/4 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie

Krok 1

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plastry. Posypać cynamonem i wymieszać, tak by wszystkie plasterki się nim pokryły. Jabłka ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180oC na 15 - 20 minut. Jabłka powinny zmięknąć, ale nie rozpadać się.



Krok 2

W niewielkim rondelku zagotować mleko kokosowe i puree dyniowe. Wsypać płatki jaglane i cynamon. Całość gotować trzy minuty. Gotowe płatki podawać z pieczonymi jabłkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.