Jajecznica z selerem naciowym i papryką

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5-6 jajek
  • 3 łodygi selera naciowego
  • ½ papryki zielonej
  • 1-2 łyżki masła Łaciate
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Paprykę oczyścić, pokroić w średniej wielkości kostkę.



Krok 2

Łodygi selera naciowego pokroić w plasterki.



Krok 3

Wrzucić warzywa na rozgrzane na patelni masło. Smażyć około 5 minut, aż staną się szkliste.



Krok 4

Do miseczki wbić jajka, roztrzepać lekko widelcem. Dodać pieprz i sól.



Krok 5

Wlać jajka do warzyw i usmażyć jajecznicę wedle upodobań.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.