Dzwonko z łososia z bazylią

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 dzwonko z łososia
  • 1 łyżeczka posiekanej bazylii
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka masła Łaciate
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Dzwonko z łososia umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, odłożyć na kilkanaście minut do lodówki.



Krok 2

Następnie oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i drobno posiekaną bazylią.



Krok 3

Folię aluminiową posmarować oliwą, ułożyć rybę, posypać wiórkami masła, zawinąć w folię, ułożyć na blaszce. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 30 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.