Podudzia pieczone w ketchupie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2 podudzia,
  • 1/2 łyżeczki soli cebulowej,
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka,
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich,
  • 3 płaskie łyżki łagodnego ketchupu,
  • Sos :
  • 8 łyżek wody,
  • 2 łyżki śmietanki 30% Łaciata

Przygotowanie

Krok 1

Udka myjemy i osuszamy. Smarujemy ketchupem i wkładamy do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową i posypujemy przyprawami Odstawiamy na 1 godzinę. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut. Upieczone udka razem z sosem przekładamy do garnka i dolewamy wodę i śmietankę, zagotowujemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.