Domowe eklery z masą budyniową. Koniecznie wypróbuj i przygotuj je sama we własnym domu.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 220 stopni C.
Wodę i masło wrzucamy do rondla. Po rozpuszczeniu zdejmujemy z ognia i dodajemy mąkę.
Po całkowitym ostudzeniu ciasta dodajemy jajka, proszek do pieczenia i mieszamy na jednolita masę. Przy pomocy dekoratora wyciskamy ciasto na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy 20 minut.
Przygotowujemy masę. Ucieramy cukier z jajkami. Dodajemy mąkę i budyń w proszku. Mleko podgrzewamy w rondlu. Po jego ostygnięciu łączymy wszystkie składniki masy. Nadziewamy upieczone eklery, uprzednio przekrawając je na pół.
Dodaj komentarz