Ekspresowa zupa serowa

Przepyszna, ekspresowa w przygotowaniu zupa serowa. Aksamitnie kremowa, gęsta, idealnie doprawiona. Idealna. Z pewnością posmakuje domownikom i gościom.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g sera Mazdamer Mlekpol
  • 1 serek topiony Mlekpol
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • ½ szklanki śmietany Łaciata 18%
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek obierz, drobno pokrój i obsmaż na maśle.



Krok 2

Zalej bulionem, przypraw i duś ok. 5 minut. Po tym czasie dodaj ser, serek topiony i śmietanę wymieszaną z mąką. Wymieszaj i podgrzej, aż sery się rozpuszczą i całość ładnie się połączy.



Krok 3

Wszystko dokładnie zblenduj i gotowe. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.