Sofrito jest rodzajem sosu używanego do przyrządzania rozmaitych dań. Sofrito cielęce to ciekawy sposób na podanie tego mięsa w innej niż tradycyjna formie. Całość najlepiej smakuje z ryżem.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten
Cielęcinę kroimy na kawałki, panierujemy w mące, następnie rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso z obu stron.
Na patelnię do cielęciny dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, a następnie dusimy całość przez 10 minut. Wszystko razem przekładamy do garnka.
Następnie cielęcinę zalewamy bulionem, dodajemy sól, pieprz i dusimy przez 50 min.
Potrawę posypujemy świeżo pokrojona natką pietruszki. Podajemy np. z ryżem i sałatką.
Dodaj komentarz