Galaretka z kurczaka

Tani sposób na pyszne danie, które będzie wyśmienitym dodatkiem na każde przyjęcie gości. Trzeba co prawda poczekać, aż zgęstnieje - ale warto!

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 piersi kurczaka,
  • -1 puszka groszku konserwowego,
  • -1 natka pietruszki,
  • - 8 marynowanych pieczarek dla ozdoby,
  • -1 cytryna,
  • -1 pęczek włoszczyzny,
  • -2 łyżki żelatyny,
  • -1 łyżeczka soli,
  • -1 łyżeczka pieprzu,
  • -2 łyżki majonezu dla ozdoby

Przygotowanie

Krok 1

Myjemy i obieramy włoszczyznę, a mięso płuczemy. Wkładamy je wraz z włoszczyzną do garnka, zalewamy 1 i 1/2 l wody, doprawiamy i gotujemy rosół. Następnie mięso wyjmujemy i drobno kroimy.



Krok 2

Wyjmujemy włoszczyznę, marchewkę kroimy w kostkę. Mieszamy z rosołem żelatynę i podgrzewamy (nie gotujemy).



Krok 3

Do foremek wkładamy marchewkę, natkę pietruszki i groszek oraz mięso. Zalewamy galaretą i odstawiamy do schłodzenia.



Krok 4

Ozdabiamy majonezem, pieczarkami i plastrami cytryny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.