Muffiny truskawkowe kwiaty

Autor:

Monika Och

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 20 dkg mąki
  • 10 dkg masła Łaciate
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 15 dkg cukru
  • 2 jajka
  • ¾ szklanki mleka Łaciate
  • 250 ml śmietanki Łaciata 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Cukier wanilinowy
  • Truskawki

Przygotowanie

Krok 1

Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy roztopione masło, jajka, cukier, cukier wanilinowy i miksujemy. Dolewamy mleko i miksujemy do połączenia składników. Jeśli ciasto jest za gęste dolewamy jeszcze mleka.



Krok 2

Formę na muffiny (12szt.) wykładamy papilotami. Uzupełniamy ciastem do ¾ wysokości.



Krok 3

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 min. w 180°C. Jednak cały czas należy kontrolować, aby babeczki się nie przypaliły.



Krok 4

Po przestudzeniu udekorowałam ubitą śmietanką i plastrami truskawek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.