Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym

4.56
Oceń przepis:

Autor przepisu:

Ania321

Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

2

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten Jajko kurze
Wegetariańskie

Składniki

Składki:

½ kg fasolki szparagowej

4 jajka

3 łyżki masła Łaciate

1 łyżka bułki tartej

Sól

Przygotowanie

Krok 1
  • Umyć i oczyścić fasolkę szparagową. Wrzucić ją do wrzącej, osolonej wody i ugotować do miękkości, około 10-15 minut. Odcedzamy. 
Krok 2
  • Roztopić masło na patelni, wsypać bułkę tartą i smażyć, aż się zarumieni. 
Krok 3
  • Wymieszać fasolkę z bułką. Nałożyć na talerze. 
Krok 4
  • Usmażyć jajka sadzone i ułożyć na fasolce.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0