Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składki:

  • ½ kg fasolki szparagowej
  • 4 jajka
  • 3 łyżki masła Łaciate
  • 1 łyżka bułki tartej
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Umyć i oczyścić fasolkę szparagową. Wrzucić ją do wrzącej, osolonej wody i ugotować do miękkości, około 10-15 minut. Odcedzamy.



Krok 2

Roztopić masło na patelni, wsypać bułkę tartą i smażyć, aż się zarumieni.



Krok 3

Wymieszać fasolkę z bułką. Nałożyć na talerze.



Krok 4

Usmażyć jajka sadzone i ułożyć na fasolce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.