Zupa z fasolki szparagowej po Senatorsku

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar warzywny 1,5 L ,
  • · fasolka szparagowa 40 dag ,
  • · pieczarki 10 szt ,
  • · tłuszcz ,
  • · migdały kilka szt ,
  • · papryka konserwowa 1/2 strąka ,
  • · mąka pszenna 1-2 łyżki ,
  • · natka pietruszki ,
  • · sól ,
  • · czarny pieprz mielony

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, włożyć do wywaru razem z fasolką, ugotować. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, dodać do zupy pod koniec gotowania razem ze zmieloną papryką . tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć, lekko rumieniąc, połączyć z zupą, chwile pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.