Fasolka szparagowa z marchewką

Autor:

Śnieżynka

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, osączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Obraną marchewkę pokroić w słupki i ugotować w wodzie lub parowarze, osączyć. Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, dodać fasolkę i marchewkę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać. Wszystko razem poddusić przez kilka minut, podawać.

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1 marchewka
  • ½ cebuli
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny
  • Szczypiorek posiekany

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, osączyć, pokroić na mniejsze kawałki.



Krok 2

Obraną marchewkę pokroić w słupki i ugotować w wodzie lub parowarze, osączyć.



Krok 3

Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, dodać fasolkę i marchewkę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać. Wszystko razem poddusić przez kilka minut, podawać.



Wskazówki

Fasolkę podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.