Indyk z warzywami

Indyk z warzywami to idealne, lekkie i kolorowe danie obiadowe. Dodaje energii i wyśmienicie smakuje. Potrawa ekspresowa w wykonaniu i jednocześnie zdrowa.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki :

  • - ½ piersi z indyka,
  • - 250 g fasolki szparagowej,
  • - ½ puszki kukurydzy,
  • - 2 marchewki,
  • - ½ papryki czerwonej,
  • - 1 łyżeczka soli,
  • - 1 łyżeczka pieprzu,
  • - 3 łyżki ziół prowansalskich,
  • - 6 łyżek masła

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z indyka myjemy, przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na 3 łyżkach masła, aż się zarumieni.



Krok 2

Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Fasolkę szparagową kroimy na małe fragmenty, paprykę bez gniazd nasiennych kroimy w paski. Kukurydzę z puszki odsączamy.



Krok 3 

Warzywa obsmażamy na maśle i posypujemy ziołami prowansalskimi.



Krok 4

Pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki i podajemy z warzywami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.