Grillowane roladki z bakłażana z fetą, łososiem i świeżą bazylią

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 1 opak. sera fety
  • 100 g łososia wędzonego
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • Pieprz czarny
  • ½ cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na dość cienkie plastry. Skropić je sokiem z cytryny, ułożyć na tacce i grillować przez kilka minut, aż zmiękną.



Krok 2

Ser feta rozgnieść widelcem, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, łososia pokrojonego w kostkę, posiekane listki bazylii oraz zioła prowansalskie. Wymieszać. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.



Krok 3

Posmarować plastry bakłażana dość grubą warstwą pasty, zawinąć roladki, spiąć wykałaczką.



Krok 4

Nasmarować wierzch oliwą z oliwek.



Krok 5

Położyć roladki na tacce i grillować przez kilka minut do momentu, aż nadzienie będzie ciepłe.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.