Fasolka szparagowa z papryką i ciecierzycą

Autor:

Śnieżynka

Ciecierzycę zamoczyć przynajmniej na 12 godzin, następnego dnia ugotować. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, osączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Paprykę bez nasion pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć pokrojoną cebulę i paprykę. Dodać fasolkę i osączoną ciecierzycę, poddusić przez kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać podawać.

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szkl. ciecierzycy
  • 1 cebula czerwona
  • 1 papryka
  • 15 dag fasolki szparagowej
  • 2 łyżki oliwy
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy

Przygotowanie


Ciecierzycę zamoczyć przynajmniej na 12 godzin, następnego dnia ugotować.



Krok 2

Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, osączyć, pokroić na mniejsze kawałki.



Krok 3

Cebulę obrać i drobno posiekać.



Krok 4

Paprykę bez nasion pokroić w kostkę.



Krok 5

Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć pokrojoną cebulę i paprykę. Dodać fasolkę i osączoną ciecierzycę, poddusić przez kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać podawać.



Wskazówki

Fasolkę podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.