Gulasz rybny z papryką

Prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny. Gulasz w rybnym wydaniu to oryginalny pomysł na obiad.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g filetów z dorsza
  • 250 g filetów z łososia
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 1 papryka żółta
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 1 szklanka śmietanki Łaciate 18%
  • 3 łyżki masła Łaciate
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżka tymianku
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 200 g ryżu

Przygotowanie

Krok 1

Ryby płuczemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Kroimy cebulę, mieszamy z czosnkiem i podsmażamy na maśle razem z pokrojoną w kostkę papryką czerwoną i żółtą.



Krok 2

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę z pozostałymi warzywami zalewamy śmietanką Łaciatą, dodajemy tymianek, sól i pieprz. Do sosu dodajemy pokrojoną rybę oraz pokrojonego w kostkę pomidora i gotujemy na wolnym ogniu 15 minut.



Krok 3

Ugotowany ryż mieszamy z gulaszem. Wierzch posypujemy posiekaną natką pietruszki.



Wskazówki

Danie możemy podawać także z ulubioną kaszą.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.