Prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny. Gulasz w rybnym wydaniu to oryginalny pomysł na obiad.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ryby płuczemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Kroimy cebulę, mieszamy z czosnkiem i podsmażamy na maśle razem z pokrojoną w kostkę papryką czerwoną i żółtą.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę z pozostałymi warzywami zalewamy śmietanką Łaciatą, dodajemy tymianek, sól i pieprz. Do sosu dodajemy pokrojoną rybę oraz pokrojonego w kostkę pomidora i gotujemy na wolnym ogniu 15 minut.
Ugotowany ryż mieszamy z gulaszem. Wierzch posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Danie możemy podawać także z ulubioną kaszą.
Dodaj komentarz