Fasolka szparagowa z pomidorami i cukinią

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20-30 dag fasolki szparagowej
  • 2 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cukinia żółta
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka cukru
  • Sok z cytryny
  • 2 łyżeczki posiekanej bazylii
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, usunąć skórkę i nasiona, miąższ pokroić w słupki.



Krok 2

Fasolkę oczyścić, umyć, pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru, odcedzić.



Krok 3

Pokrojoną w słupki cukinię podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać pomidory, posiekany czosnek i masło, dusić przez kilka minut. Następnie wsypać fasolkę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać, podgrzać. Przed podaniem posypać posiekaną bazylią.



Wskazówki

Fasolkę podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.